Het trainingspak wordt ieder jaar beter en mooier

Het trainingspak is één van de meest gewaardeerde kledingstukken in Nederland. Op elk willekeurig sportterrein op zaterdag loopt bijna iedereen erin rond. Maar ook thuis op de bank of tijdens een rondje om met de hond wordt het veel gedragen.

het trainingspak

Elk jaar weer komen de grote merken met nieuwe modellen en kleursamenstellingen. De grootste voetbalclubs wereldwijd dienen als uithangbord en hun spelers lopen bijna 24/7 rond in het clubkostuum van hun kledingsponsor.

Nike heeft dit jaar gekozen voor een stijlvolle trainingsbroek met een bijpassende trainingstrui. De trui is voorzien van Vapor Knit, een upgrade van de Aeroswift. Het ultra-stretch materiaal zorgt samen met de slim-fit pasvorm voor een hele comfortabele trui die vrijwel direct opdroogt en geen vocht opneemt tijdens het sporten. De volledige naam hiervan is Nike Vapor Knit Strike Drill trainingstrui. Samen met de broek wordt de trui gemaakt in de kleuren van de clubs waarvoor Nike de trainingspakken levert. Op de mouwen en de zijkanten van de broek is een soort kartel patroon aangebracht dat een speels effect toevoegt aan het design. Over het hele pak zijn verkoelende zones aangebracht om je de warmte te geven waar je dit nodig hebt, en ventilatie wanneer je lichaam hierom vraagt. Als extraatje zijn en duimgaten in de uiteinden van de mouwen gemaakt waardoor je voor extra warmte een soort ‘handschoen’ kan aantrekken. De mouwen bieden een natuurlijke bewegingsvrijheid en zorgen ervoor dat er geen schoudernaden nodig zijn. Het materiaal bestaat uit 10% spandex en 90% polyester. De bekende voetbalclubs die je hierin ziet rondlopen zijn onder andere Manchester City, FC Barcelona, Tottenham Hotspur en het Nederlands elftal.

De andere grootmacht, Adidas, heeft natuurlijk ook haar eigen trainingspakken lijn en ook deze worden ook gedragen door de allerbeste clubs en spelers wereldwijd. Een aantal bekende voetbalclubs die in de trainingspakken van Adidas rondlopen zijn Real Madrid, Bayern München en Juventus. De trui is gemaakt met een elastisch opstaande kraag, climacool techniek dat voor verkoeling zorgt en de mesh panelen die een comfortabel gevoel geven. Zowel de trui als de broek is gemaakt van 100% polyester. Het zweet wordt tijdens het trainen in de broek gemakkelijk afgevoerd door de Climacool en door de geribbelde broekspijpen heeft de trainingsbroek een mooie strakke pasvorm. De logo’s van de clubs en het Adidas logo zijn op het stof bedrukt om het zo licht en comfortabel te laten aanvoelen. Natuurlijk zijn ook de klassieke drie strepen aanwezig op de mouwen en de zijkanten van de broek. De kleur wordt bepaald naar aanleiding van de clubkleuren, veelal is er een model in de thuiskleuren en een model in de uitkleuren van de voetbalclub te vinden.

het adidas traiigspak
Een trainingspak kan ook gedragen worden buiten de sportvelden, zoals op een terras met een wijntje

Aan het einde van het seizoen, wanneer de clubs hun nieuwe tenues voor het voetbaljaargang daarna hebben gepresenteerd, komen meestal ook de nieuwe trainingspakken in de schappen te liggen. Voor dat moment zijn ze bij Nike en Adidas, maar ook bij het iets kleinere Puma en Under Armour, alweer hard bezig om die collectie van volgend seizoen nog beter te maken dan de huidige.

Tot slot een heerlijk zacht Adidas velours trainingspak voor de koude dagen

Comments

comments

Geef een reactie