Gister, 21 juni, is de zomer officieel begonnen. Dit blijkt nog niet helemaal uit de weersberichten maar dat moeten we hier in Nederland maar voor lief nemen en hopen op het beste. Bij de zomer hoort natuurlijk de barbecue (BBQ) en het standaard vleespakketje is niet meer van deze tijd. Om jullie te voorzien van heerlijke BBQ ideeën heb ik Grillmaster BossB gevraagd zijn gerechten hier te delen. Vandaag zijn eerste creatie: de BossB Beer Can Burger.
Recept voor 2 beer can burgers
- 500gr rundergehakt
- 8 plakken buikspek
- Peper en zout
- Worcester saus 1 eetlepel
Vulling voor de Beer Can Burger
- Bakje kastanje champignons , grof gesneden (in 4 delen)
- Zout en peper naar smaak, 2 theelepels tijm, 1 eetlepel roomboter
- Gorgonzola kaas
Bereiding van de BossB BBQ beer can burger
Barbecue indirect opzetten op medium temperatuur.
Indirect barbecueën betekend dat je de kolen aan één kant van de BBQ legt zodat je het vlees aan de andere kant kunt leggen. Het vlees ligt dus niet direct boven de warmte bron
Kruiden met de gehakt mengen, om het blik vormen en vervolgens het spek er omheen wikkelen. Tot slot verwijder je het blik en laat je de burger rusten in de koelkast.
De gesneden champignons met roomboter op een middel hoog vuur in de koekenpan bakken. Bak de champignons zo’n 5 minuten, voeg daarna de tijm toe en laat het rusten in de pan.
Nu is het tijd om de met spek omwikkelde beer can burger te vullen met de gebakken champignons. Om het af te maken leg je er een plak Gorgonzola (blauw schimmel) kaas bovenop.
Leg de gevulde beer can burger op de voorverwarmde bbq en laat het een uur met gesloten deksel grillen.
De opmaak van de beer can burger broodjes
Per broodje
- 1 Italiaanse bol
- Rucola sla
- 2 plakken tomaat
- gecrushte walnoten
Broodjes Licht roosteren op de bbq. Het is belangrijk de broodjes af te laten koelen want anders wordt de sla slap.
Om te beginnen leg je 2 plakken tomaat op het broodje. Vervolgens maak je de Rucola sla aan met zoete honing mosterd dressing, dit verdeel je over het broodje. Over de sla strooi je 1 eetlepel gecrushte walnoten.
Tot slot leg je de beer can burger op het onderste deel van het opgemaakte broodje, dan het bovenste deel van het broodje er op en genieten maar!
Eet smakelijk!
Recept mogelijk gemaakt door BossB Catering & Party service, check hier zijn website.