Grill master BossB heeft ons beloofd af en toe één van zijn heerlijke recepten te delen. Het eerste recept, de beer can burger lees je hier. Deze week staan er bij BossB ribben op het menu. Niet zomaar ribben maar wiskey cola dry rub ribben.
Lekker gebruide ribben die bijna van het bot af vallen, wie wil dat nou niet? BossB heeft hier een heerlijk recept voor en deze heeft hij met ons gedeeld.
Ingredienten wiskey cola dry rub ribs
- Spareribs (1-2 ribs per man)
- Tabasco
- Sparerib rub
- 2 tl gemalen chili peper
- 2 tl gemalen peper
- 2 tl grof zee zout
- 2 tl komijn
- 2 tl vers gedroogde oregano
- 1 tl knoflook
- 1 el basterdsuiker
- Eikenhout rook chips
- Wiskey (je persoonlijke favoriet)
- Cola (in een plantenspuit)
De Barbecue
Laat om te beginnen eerst de eikenhout chips weken in en paar goeie scheuten wiskey. Vervolgens stel je indirect de barbecue op, op lage temperatuur. Indirect betekend dat je het vlees niet direct boven het vuur legt, deze methode gebruikte BossB ook in het vorige recept (lees hier). Voor dit gerecht raad BossB kokosbriketten aan, afhankelijk van de buitentemperatuur gebruik je om te beginnen zo’n 15-20 briketten. Tijdens het smoken van de ribben, gedurende 5 uur, gooi je er om het uur 3 briketten bij om een constante temperatuur van 120 graden te houden.
De Ribben
De spareribs smeer je eerst in met tabasco, niet te veel maar genoeg om de rub te laten plakken. Breng vervolgens de sparerib rub aan en laat de ribben een nacht afgesloten rusten/marineren in de koelkast. Voordat je de ribben op de bbq legt strooi je er nog wat extra rub overheen.
Zodra de barbecue een temperatuur van 120 graden heeft bereikt voeg je de geweekte eikenhout rook chips toe aan de briketten. Leg de ribben indirect op de bbq en sluit de deksel. Laat de ribben in totaal 5 uur smoken. Om het uur voeg je 3 briketten toe en spuit je de ribben in met cola, gebruik hiervoor een plantenspuit.
Na 5 uur zijn je ribben klaar en kan je genieten!
Smakelijk eten en eet je vingers er niet bij op!